Atacurile cibernetice asupra smartphone-urilor se vor intensifica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

smartphonePiata telefoanelor inteligente s-a dezvoltat vertiginos in ultimii ani, iar piratii cibernetici au profitat de acest lucru si au intensificat atacurile informatice catre aceste dispozitive, profitand de naivitatea utilizatorilor mai ales in ce priveste navigarea pe internet, scrie AFP citata de Agerpres.

‘Piata telefoanelor mobile este guvernata de inovatie si se concentreaza pe adaugarea functionalitatilor care au legatura tot mai mult cu marketingul decat cu masurile de securitate si respectul pentru viata privata’, a declarat James Lyne, responsabilul pentru securitate globala in cadrul Sophos in ultima zi a Congresului mondial al telefoniei mobile.

Acesta a punctat responsabilitatea fabricantilor in ce priveste sensibilizarea insuficienta a consumatorilor in acest domeniu, in care mai putin de 40% utilizeaza un cod PIN de acces.

Producatorul sud-coreean Samsung a insistat, duminica, in timpul prezentarii modelului Galaxy S6 pe noua functionalitate de incarcare a bateriei fara a folosi dispozitivul la priza si pe functiile sporite ale camerei sale foto, insa nu a fost prezentata vreo informatie despre protectia sa antivirus.

In prezent ne confruntam la smartphone-uri cu probleme pe care le-am experimentat in urma cu 15 ani pe calculatoarele personale. Deja sunt tot mai multe probleme de securitate iar tinand cont de puterea lor de calcul smartphone-urile sunt veritabile calculatoare portabile, conectate la internet in permanenta, a declarat Tanguy de Coatpont, directorul general Kaspersky Lab Franta.

Cel mai recent studiu al Kasperky Lab subliniaza ca 28% dintre utilizatorii de telefoane inteligente ignora aproape in totalitate programele malware orientate impotriva telefoanelor mobile, facand astfel jocul infractorilor cibernetici.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2