Atacurile cibernetice se vor inmulti in 2015

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hackerAtacurile cibernetice si cazurile de spionaj informatic se vor inmulti in 2015, iar gruparile extremiste isi vor intensifica ofensiva pe internet, potrivit unui raport difuzat marti de compania de programe de securitate McAfee, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Spionajul informatic va continua sa se intensifice. Cei care si-au consolidat pozitia vor fi si mai dificil de detectat in colectarea de informatii, in timp ce nou-venitii vor cauta mijloace de a fura bani si de a-si anihila adversarii’, se arata in raportul difuzat de McAfee.

Potrivit analistilor, unele grupuri extremiste si organizatii se vor folosi si mai mult de retelele informatice pentru a lansa atacuri de tip Denial of Service (DoS) sau pentru a utiliza programe malware ce ataca hard-discul tintei lor.

In acelasi timp, hackerii isi vor perfectiona metodele care le permit sa patrunda ilegal in retelele victimelor si sa subtilizeze date fara a fi detectati, apoi sa le revanda sau sa le utilizeze la un moment ulterior, mentioneaza McAfee.

Autorii raportului atrag de asemenea atentii ca hackerii vor ataca si obiecte si instrumente din viata cotidiana conectate la internet, fie ca sunt din agricultura sau din sectorul sanatatii.

‘Odata cu inmultirea aparatelor conectate la internet in spitale, riscul ca informatiile continute de aceste obiecte sa dispara este din ce in ce mai mare’, au subliniat ei. Pentru hackeri, aceste date ‘au mai multa valoare decat au datele din cartile de credit’, avertizeaza autorii raportului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1