Atelier de lucru privind politicile de mediu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

atelierLuni, 21 martie, prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a participat la atelierul de lucru in scopul definirii imbunatatirii privind politicile de mediu. In cadrul intalnirii, s-au adus in discutie o serie de aspecte legislative relevante din domeniul biodiversitatii, in scopul identificarii nevoilor de imbunatatire a legislatiei relevante si formularii unor intrebari sau chiar recomandari privind politicile de mediu.

„Aceasta activitate e foarte importanta pentru judet. Nu as vrea sa fie o chestie doar de a o pune undeva la index ca s-a intamplat ceva. As vrea sa vad si eu problemele legislative punctual si in ce directie s-au dus si cine s-a implicat. Multumesc pe aceasta cale Asociatiei WWf pentru faptul ca au fost langa mine cu cateva actiuni care sunt chiar dureroase pentru judet.

Tot ce fac eu la nivel de Maramures, este o poveste pe care eu vreau sa o descalcesc si altii o incalcesc cum pot mai bine. Anul 2016 este un an mai complicat, mai sensibil si am inteles toate aceste lucruri. Dar, exact cum spuneti voi, problemele legate de beneficiarul plateste, fac o trimitere pe doua componente ale judetului, atat pe partea silvica, cat si pe partea acvatica, si anume Parcul Natural Maramures.

Haideti sa ne pozitionam pe el. La modul in care astazi se gestioneaza frontul forestier, si va spun ca se taie in veselie, e greu de explicat cum se poate opri acest fenomen, si munca voastra cineva trebuie sa o ia in seama. O alta problema este vanatoarea. Aceste fonduri de vanatoare sunt gestionare de cei care le-au castigat la licitatie.

Proprietarul terenului vine cu o durere la mine ca i-a facut praf tot pamantul si modul in care se gestioneaza lucrul asta e foarte dureros”, a declarat prefectul Anton Rohian.

In cadrul evenimentului, au fost prezentate si discutate aspecte legislative relevante ce vizeaza protectia acosistemelor, legislatia privind apele si padurile.

Atelierul de lucru s-a desfasurat in contextul proiectului „Solidaritate si respect pentru oameni si natura- proiect pilot pentru dezvoltarea, testarea si promovarea legislativa a principiului „beneficiarul plateste”, implementat de Asociatia WWF Programul Dunare Carpati Romania in parteneriat cu RNP Romsilva – Administratia Parcului Natural Muntii Maramuresului, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Stefan cel Mare din Suceava- Facultatea de Silvicultura.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole