Atena se angajeaza sa dea prioritate celor mai consensuale reforme

Reclame home 1
Reclame home 1

bani calcule finanteGuvernul grec va trage lectii din reuniunea Eurogrupului de vineri punand accentul, in programul sau de reforma, pe cele care reprezinta un “teren comun” cu UE, a declarat o sursa guvernamentala la Atena.

“Noul guvern grec va prezenta propriul program de reforme pentru urmatoarea etapa intermediara, punand accentul pe cele care reprezinta un teren comun (cu UE), si anume lupta impotriva evaziunii fiscale, coruptia, reconstructia administratiei publice si raspunsul la criza umanitara”, a declarat aceasta sursa, citata de AFP.

“Guvernul grec isi va continua cu calm munca, alaturi de societatea greaca si va continua negocierile pana la un acord final in aceasta vara”, a adaugat aceasta sursa.

Zona euro a decis sa prelungeasca cu patru luni planul de ajutor financiar pentru Grecia, in anumite conditii, iar printre ele mai ales ca Atena sa prezinte pana luni o lista de reforme ce trebuie aprobate de creditorii ei.

“Institutiile (UE, BCE si FMI) vor da apoi un prim aviz pentru a spune daca acest lucru este suficient ca un punct de plecare pentru a finaliza revizuirea” creditorilor, a declarat zona euro intr-un comunicat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2