Atentat in Iran: 24 de morti si zeci de raniti. Rezistenta Nationala din Ahvaz a revendicat atacul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Douazeci şi patru de persoane au fost ucise şi alte cateva zeci ranite in atentatul care a vizat sambata dimineata o defilare militara in Ahvaz, oraş in sud-vestul Iranului, indica un nou bilant oficial, citat de AFP, titrat de Agerpres.

“Numarul martirilor ucişi in atacul terorist se ridica la 24, printre care femei şi copii dintre spectatori, iar acest bilant s-ar putea agrava in masura in care ranitii sunt in stare critic”, a relatat agentia oficiala IRNA.

“Mai multe de 53 de persoane au fost ranite şi internate in diferite spitale”, adauga aceeaşi sursa.

Conform informatiilor difuzate de media iraniene, atacul, calificat drept ‘terorist’ de Teheran, a fost intreprins de un comando inarmat impotriva unei defilari militare la Ahvaz, capitala provinciei sud-vestice Khuzestan, cu populatie majoritar araba.

“Printre martiri se afla o fetita şi un fost combatant care a fost ucis in scaunul sau cu rotile”, a declarat generalul de brigada Abolfazl Shekarchi, purtator de cuvant al fortelor armate iraniene, la televiziunea de stat.

“Din cei patru terorişti, trei au fost trimişi in infern la locul atacului, iar al patrulea, care a fost ranit şi arestat, a ajuns in infern la putin timp din cauza ranilor grave”, a adaugat generalul, membru al Gardienilor Revolutiei, armata ideologica a Republicii Islamice.

O grupare antiguvernamentala araba, Rezistenta Nationala din Ahvaz, a revendicat atacul, printr-un purtator de cuvant citat de Reuters, titrat de Agerpres.

Yaghub Hur Totsari, purtator de cuvant al uneia din cele doua grupari care se identifica drept Mişcarea de Lupta Araba pentru Eliberarea Ahvaz, a declarat ca Rezistenta Nationala din Ahvaz, o organizatie-umbrela a tuturor mişcarilor armate, se afla in spatele atacului, fara insa a preciza care anume.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2