Atentat in Sri Lanka: Bisericile catolice inchise, “pana la noi ordine”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Toate bisericile din Sri Lanka vor ramane inchise si nici o slujba nu va fi oficiata pana la ”ameliorarea situatiei din domeniul securitatii” dupa atentatele de Paste, soldate cu 359 de morti, a anuntat un responsabil al Bisericii srilankeze, relateaza joi AFP.

”La recomandarea fortelor de securitate, tinem inchise toate bisericile”, a declarat sursa, adaugand ca ”nu va avea loc nici o slujba religioasa publica pana la noi ordine”. Duminica trecuta, trei biserici au fost lovite de kamikaze in plina slujba de Paste, provocand un carnagiu.

Potrivit Agerpres, Sri Lanka a intarit de atunci securitatea in jurul bisericilor, potrivit unor responsabili ai guvernului. Minoritatea crestina reprezinta 7% din populatia tarii, in majoritate budista (70%). Tara sud-asiatica s-a angajat intr-o uriasa ”vanatoare” de suspecti avand legatura cu atentatele sinucigase, atribuite de catre autoritati gruparii locale National Thowheeth Jama’ath (NTJ) si care au fost revendicate de catre organizatia jihadista Stat Islamic (SI). Aproape 75 de persoane au fost interpelate in acest stadiu al anchetei privind atentatele, unele dintre cele mai sangeroase din lume de la atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA. Armata srilankeza a anuntat joi desfasurarea a mii de soldati suplimentari pentru a sprijini politia in operatiunile de cautare. Este in vigoare starea de urgenta pentru a da mai multa putere fortelor de securitate.

Foto: Wall Street Journal

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2