Atentat la Londra: Politia a anuntat ca a efectuat o arestare ”importanta”

Politia britanica a anuntat sambata ca a efectuat ”o arestare importanta” in legatura cu atentatul cu bomba artizanala comis vineri dimineata intr-o statie de metrou din Londra si care s-a soldat cu 30 de raniti, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

”Am facut o arestare importanta in ancheta noastra in aceasta dimineata”, a anuntat Neil Basu, un responsabil in combaterea terorismului din cadrul politiei britanice, potrivit unui comunicat. Suspectul, un barbat de 18 ani, a fost arestat sambata dimineata, de politia din Kent (sud-estul Angliei) ”in zona portuara Dover” in legatura cu ”fapte teroriste”, a precizat politia.

”Desi suntem multumiti de progresele inregistrate, ancheta continua si nivelul de amenintare ramane critic”, a adaugat Neil Basu.

Potrivit surselor citate, suspectul a fost plasat in custodie la o sectie de politie locala inainte de a fi transferat ”spre un post de politie din sudul Londrei in timp util”.

Atentatul — al cincilea in sase luni in Regatul Unit — a avut loc vineri intr-o garnitura de metrou, la o ora de varf, 08.20 (07.20 GMT), in statia Parsons Green, sud-vestul Londrei.

Atacul a fost calificat terorist de catre politie si a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic.

Potrivit unui nou bilant anuntat sambata dimineata de serviciile medicale, 30 de raniti, dintre care unul se afla in stare grava, au primit ingrijiri medicale la spital si numai trei dintre acestia mai sunt inca spitalizati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1