UPDATE – In atentia DNA. Chereches forteaza mana Consiliului Local. 6,5 milioane euro, pentru un nou abuz

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

UPDATE: Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, iar saptamana viitoare ar putea avea loc o sedinta extraordinara in care transferul terenului de atletism catre Minister sa fie anulata. Inainte ca proiectul sa fie retras, consilierul local Cristian Niculescu Tagarlas a dorit sa afle sigur din partea secretarului Lia Muresan daca terenul se afla sau nu in proprietatea municipalitatii.

Lia Muresan a precizat ca “dreptul de proprietate s-a transmis”. Directorul Vasile Barbul a intervenit si a adaugat ca “in momentul de fata noi suntem proprietari” atata timp cat trecerea obiectivului nu s-a facut inapoi spre minister inclusiv prin Hotarare de Guvern.

In replica, Cristian Niculescu Tagarlas a spus ca “domnul Barbul, sa stiti ca din punct de vedere juridic, opinia mea si a doamnei secretar este mult mai valoroasa decat opinia dumneavoastra”. (Vlad HERMAN)

Primarul Catalin Chereches le cere alesilor baimareni sa incalce din nou legea. Un proiect de hotarare de Consiliu Local, supus votului in sedinta de marti, 28 noiembrie, vizeaza o investitie fabuloasa, de 6,5 miloane euro (adica aproximativ jumatate din bugetul de investitii al orasului!!), pentru reabilitarea si modernizarea stadionului de atletism, situat in imediata vecinatate a arenei de rugby, in zona Salii Sporturilor din Baia Mare.

Dincolo de incredibilul sumei alocate, surprinde faptul ca municipalitatea ar putea investi intr-un stadion al carei piste tocmai a facut obiectul unei reabilitari. In vara acestui an, suprafata de alergare a fost acoperita cu un strat de… caramida pisata (si nu de zgura, asa cum ar fi fost necesar). Iata ca bugetul Baii Mari este din nou generos si isi deschide punga pentru inca o investitie senzationala.

Ghinionul face ca Stadionul de Atletism sa nu mai fie in patrimoniul orasului, astfel ca primarul Catalin Chereches forteaza mana alesilor locali pentru a vota reabilitarea unui obiectiv care nu apartine municipiului. El a fost transferat in domeniul public al statului, in cursul lunii august.

Istoricul pe scurt.

In 2015, mai multe baze sportive apartinand Ministerului Tineretului si Sportului au trecut in domeniul public al Municipiului Baia Mare, in vederea reabilitarii lor. Dupa doi ani de indolenta din partea echipei primarului Chereches, in luna august, 2017, ministerul a solicitat revenirea la situatia anterioara, in ceea ce priveste Stadionul de Atletism si Sala Polivalenta “Lascar Pana”, acestea urmand a intra intr-un program national de realizare a unor centre nationale de excelenta sportiva.

In luna august, Consiliul Local a aprobat transmiterea Salii Polivalente si a Stadionului de Atletism in domeniul public al statului, hotarare completata cu o alta, datand din luna septembrie. Din punct de vedere juridic, cele doua baze sportive au iesit din inventarul municipiului si au intrat in cel al Ministerului Tineretului si Sportului.

Paradoxal, dupa transferul bazelor sportive, urmare a nealocarii fondurilor in vederea investitiilor promise, primarul Catalin Chereches afirma ca nu mai este de acord cu predarea stadionului si salii polivalente catre minister. Uitand ca poarta intreaga vina pentru actuala stare celor doua obiective, Chereches critica Ministerul Tineretului si Sportului, aruncand peste gard pisica moarta.

In megalomania sa, surescitat de ideea egocentrista a ctitorului nepereche, primarul Catalin Chereches este dispus a incalca orice lege si a demonstra ca poate face lucrul acesta cu complicitatea Consiliului Local. Prin proiectul supus votului alesilor baimareni, Chereches le cere sa voteze o mega-investitie la un imobil pe care nu il au in patrimoniu, pentru ca tocmai l-au predat ministerului.

Explicatia aberatiei.

In urma cu doua saptamani (a se vedea video atasat articolului), Catalin Chereches afirma ca, in ceea ce priveste Stadionul de Atletism, a fost realizat proiectul tehnic. Adica s-au contractat niste servicii care trebuie platite. Or, daca Stadionul este al Ministerului, Primaria nu mai poate deconta nimic, iar firma de proiectare ramane cu o gaura in buget (!!).

In final, ne punem intrebarea cand minte si cand spune adevarul Catalin Chereches. O dilema greu de elucidat, e drept, dar ne permitem a va prezenta doua situatii care se contrazic evident. La o intrunire publica, desfasurata in luna noiembrie, 2017, Chereches a afirmat ca a fost realizat proiectul tehnic, iar in proiectul de hotarare prezentat Consiliului Local, primarul specifica faptul ca investitia se afla in faza “Studiului de Fezabilitate” (o etapa premergatoare proiectului tehnic).

Indiferent ce polite are de achitat Chereches fata de firmele de casa si dincolo de stadiul investitiilor preconizate de geniala sa minte, alocarea unui singur leu din bugetul local pentru Stadionul de Atletism este ilegala, obiectivul fiind trecut deja in patrimoniul Ministerului Tineretului si Sportului.

Crede cineva ca o astfel de situatie ii va impiedica pe slujitorii alesi ai lui Chereches sa voteze alocarea fabuloasei sume propuse de edil? Noi nu mai avem nicio emotie. Va trece. Ramane de vazut cine isi asuma responsabilitatea eventualei ilegalitati.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

10 Comments

 1. tindela

  asta-i marea problema a Baii Mari, stadionul de atletism????????? pai mai desteptule de Catalin Chereches, vrei sa cheltui 6.5 milioane de euro pe acest obiectiv cand sunt atatea multe alte lucruri importante de rezolvat in oras????????? nu cred ca-i cazul sa le enumar, le cunosti si tu la fel de bine…scuza-ma, da’ ce ai in capul ala??? am ajuns in situatia in care TE VREM EFECTIV PLECAT DIN FRUNTEA PRIMARIEI, intr-un fel sau altul…

  Reply
 2. Moraru

  de ce sa nu investesca in sport si sa faca baze sportive olimpice , dar locatia nu este buna o baza sportiva este un fiasco furt de bani si deturnare de fonduri, avem spati la fostul liceu miner o locatie ideala , avem spatii multiple dar nu se vrea , de ce ???? aici in locatia actuala investitiile sunt minime si se pot fura bani,bani necesari unei invetiti ce se arata la oprizont investie a maritei famili Chereches , cat mai rabdam ????

  Reply
 3. privitor

  Incercati sa aflati ce se intampla la clubul sportiv al primariei “minaur ” , sa vedeti cum se achizitioneaza echipament si materiale si cum gestioneaza familia marta banii comunitatii noastre . Acolo Sunt Ilegalitatile Majore , Modalitatea Prin Care Sunt Renumerati Slugile baronului local kk , adica :ionut marta , ioana marta , daniel cotet , vasile viman , cristian baban , raul fotonea , cosmin filip , radu tolas si alte cateva fufe pe post de secretare !!!

  Reply
 4. Geo

  DNA, fă ceva cu acest individ! La beci și cu jurnaliștii lui complici, fără de care Kake nu ar fi putut manipula populația unui întreg municipiu!

  Reply
 5. c.c.c

  Asta le-a terminat pe toate,avem investitori noi cu mii de locuri de munca create,nu mai avem somaj,salariile sunt babane,incat ultima problema e faptul ca in acest oras de atata bunastare trebuie sa alergi de nebun pe camp,sa nu ajungi obez.Ce 6 milioane sa bage 12 ca or avea ultimele babe care o sa stinga lumina,cand orasul va fi in buda,unde sa alerge cu parul despletit in vant.

  Reply
 6. chupacabra

  Dupa marea reabilitare a pistei cu caramizi pisate, nimeni nu a intrezarit marea oportunitate care s-a ivit. Numai geniul Dlui Primar, singurul prieten al artelor din Romania, a putut avea o asemenea viziune. Dupa pista, si gazonul stadionului de atletism va fi acoperit cu caramizi pisate, ca atare membrii viitoarei echipe de fachiri a orasului BM sub conducerea Dlui Primar ( rivali cu echipa de alpinisti coordonata de Dl Tagarlas ), dupa ce isi vor face turele de pista desculti, se vor putea aseza pe spate pe caramizile pisate alaturi de doamnele care fac plaja topless la locatie si altfel vor deveni fachiri in adevaratul sens al cuvantului. Dl Primar va mai primi un titlu pe langa cel de singur prieten al artelor, va deveni si singurul prieten al fachirilor.

  Reply
 7. Moldovan Dan

  Baimareanul face naveta la fabricile din Sarbi,Dumbravita si Tautii Magheraus,desigur pentru niste salarii de rahat ( minimul pe economie) si noi o ardem cu milioane de euro pentru piste de atletism.Sa faca,dar din fonduri U.E sau daca tot are orasul bani sa cumpere Centrala Minelor,cladire care o sa aiba valoare si peste 10 ani,pista ca si celalalte lucruri care nu se repara o sa arate jalnic in doar cativa ani.Atata poate si nu-l intereseaza nimic pe acest baronas al imobiliarelor.Masa o arde cu cultura si binele cetateanului ( in povesti),ca in realitate nu a facut nimic in calitate de parlamentar.Doar povesti.

  Reply
  1. banhidi

   nu au nici un cuvant de spus.. fiindca majoritatea consilierilor fac parte din coalitia pentru baia mare… o adunatura fondata de chereches..

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *