ATENTIE, baimareni! Au reaparut colectionarii germani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii baimareni au primit semnale ca, de curand, pe strazile municipiului si pe usile de la scarile blocurilor au reaparut afisele colectionarilor de masini de cusut.

Tinand cont de faptul ca, in trecut, astfel de afise, care promit oferirea unor sume fabuloase de bani in cazul instrainarii obiectelor de interes, s-au dovedit a fi adevarate escrocherii, politistii le recomanda cetatenilor sa fie vigilenti pentru a nu cadea in plasa infractorilor.

Nu putine au fost cazurile, la nivel national, in care persoane de buna credinta au fost inselate cu sume mari de bani prin metoda „Singer” sau „masina de cusut”.

“Scenariul folosit de escroci este, de regula, urmatorul: odata ce oamenii suna la numarul afisat, li se spune ca vor intra in posesia sumei fabuloase doar daca achizitioneaza o pereche pentru masina de cusut (si chiar li se indica o persoana care detine o masina asemanatoare) sau doar daca detin certificat de autenticitate a acesteia (in caz contrar, li se indica o persoana care, contra unei sume de bani, elibereaza un astfel de certificat).

Dupa ce oamenii intra in joc si isi cheltuie banii pe o alta masina de cusut sau pe certificat, nu li se mai raspunde la telefon si nu mai pot contacta colectionarul initial”, spun reprezentantii IPJ Maramures.

Pana la aceasta data nu au fost depuse sesizari la Politia municipiului Baia Mare privind comiterea unei astfel de inselaciuni.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2