Atentie la cumparaturi: Amenzi in Maramures date de inspectorii sanitar-veterinari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

postul-craciunuluiIn perioada 5-22 decembrie 2016, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au verificat 4.865 de unitati de productie si comercializare de produse alimentare. Neregulile constatate, dupa cum au anuntat cei de la ANSVSA, au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 394 de amenzi contraventionale, 11 unitati au primit ordin de suspendare a activitatii, iar in cazul altor sase s-a decis interzicerea activitatii. Valoarea totala a amenzilor aplicate de inspectorii sanitar-veterinari se ridica la 657.310 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depaseste 20 de tone.

Intr-un comunicat de presa, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a aratat ca verificarile inspectorilor au vizat targuri de animale, pietele agro-alimentare, abatoare, unitati de transare a carnii, unitati de procesare si depozitare a alimentelor de origine animala, unitati de vanzare cu amanuntul (carmangerii, macelarii, unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati de tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie/patiserie, pensiuni turistice, unitati de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.). In Maramures au fost aplicate amenzi in valoare de 6.400 de lei, motivul fiind depozitarea si comercializarea produselor de origine animala in spatii neautorizare sanitar veterinar.

Au fost date amenzi la nivel national pentru depozitare necorespunzatoare a produselor de origine animala, deficiente de etichetare, deficiente de depozitare, lipsa buletinelor de analiza, comercializarea carnii si a produselor din carne in spatii necorespunzatoare, depasirea termenului de valabilitate, lipsa trasabilitatii produselor alimentare, comercializarea acestora in spatii neautorizare sanitar veterinar, lipsa contract cu firme specializate pentru deratizare, dezinfectie dezinsectie (DDD), lipsa monitorizare temperatura, gestiune incompleta a carnii, transport de animale vii fara documente sanitar veterinare si in mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, lipsa igienizare spaţiu, transport de produse alimentare cu mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar. Mai trebuie spus ca aceste controale tematice demarate cu ocazia sarbatorilor de iarna vor continua pana pe data de 8 ianuarie 2017.

Ziarmm.ro

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2