ATENTIE, MARAMURESENI: Inselaciune prin metoda “cetateanului strain care ramane fara benzina”

Pentru a obtine bani cat mai usor, unele persoane apeleaza la strategii infractionale. In acest week-end politistilor le-au fost sesizate doua cazuri de inselaciune. Metodele nu sunt noi, anunta reprezentantii Politiei Maramures.

Spre exemplu o femeie de 60 de ani din Baia Sprie a contactat un barbat in vederea efectuarii unor reparatii la acoperisul casei. Barbatul s-a prezentat cu o echipa la locuinta acesteia stabilind un pret, insa dupa terminarea lucrarii victimei i-a fost ceruta o suma mult mai mare. Dupa cateva zile victima a constatat ca lucrarea nu a fost bine executata, astfel ca a apelat politia solicitand cercetarea barbatilor pentru infractiunea de inselaciune.

O alta metoda de inselaciune este cea a cetateanului strain care ramane fara benzina. Ieri, 13 octombrie, un tanar de 21 de ani a fost oprit pe D.N.18B, la iesire din localitatea Grosi, de un cetatean care detinea un autoturism cu numere specifice statului Marea Britanie si care a declarat ca este turc.

Acesta l-a rugat sa-i dea 300 de lei pentru a-si alimenta rezervorul, pretinzand ca a ramas fara carburant., iar in schimbul sumei de bani i-a oferit tanarului bijuterii din aur. Cand a verificat daca obiectele sunt din aur, tanarul a constatat ca a fost inselat.

In ambele cazuri politia efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune, in vederea identificarii autorilor si tragerii acestora la raspundere, mai precizeaza cei de la IPJ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1