ATENTIE: Se schimba etichetele alimentelor din toate magazinele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

rafturiEtichetele alimentelor intra intr-o noua era. Este de ajuns sa le citim, ca sa aflam tot ce trebuie sa stim despre produsele pe care le consumam.

Potrivit unei directive europene, etichetele trebuie sa contina anumite informatii nutritionale, dar si mentiuni in cazul in care produsele nu pot fi consumate in siguranta de toata lumea. Vizate sunt si alimentele congelate in mod repetat, potrivit Realitatea TV.

Pe etichetele produselor alimentare trebuie sa regasim informatii ca valoarea energetica si cantitatea de grasimi sau zaharuri, dar si alte lucruri importante de care trebuie sa tinem seama.

„Denumirea, lista ingredientelor, substante active care provoaca alergii, nuci, arahide, gluten. Este important sa stim cantitatea neta pe care o cumparam. Important este sa fie trecute conditiile de pastrare sau de utilizare, daca este congelat, sa stim la ce temperatura trebuie preparat”, spune Lygia Alexandrescu.

Informatiile trebuie sa apara si in meniurile restaurantelor, cantinelor, scolilor sau spitalelor unde se prepara mancare, iar specialistii ne recomandă mare atentie cand cumparam alimentele.

Pentru bauturile cu continut ridicat de cafeină trebuie specificata mentiunea: Nu se recomanda pentru copii sau femeile insărcinate ori care alapteaza.

La carnea congelata, trebuie evidentiata clar data cand a fost inghetata, si nu in ultimul rand, pentru carnea proaspata, trebuie specificata originea ei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2