Atentie soferi! Ninge pe sectoarele de drumuri nationale din Maramures

PNL

Prefectura Maramures anunta ca vremea a fost apropiata ca valori de termice de normalul acestei perioade, a nins slab pe arii extinse.

Vantul a suflat moderat, dar a prezentat intensificari in zona de munte inalta de pana la 50 km/h. La munte si local in zona joasa a fost semnalata ceata. Temperaturile inregistrate au avut valori cuprinse intre – 3 grade Celsius si 1 grad Celsius.  Stratul de zapada masura 30 cm la Vf. Iezer, 14 cm la Ocna Sugatag, 11 cm in Poiana Borsa, 10 cm la Sighetu Marmatiei,  5 cm in Baia Mare, 4 cm la Targu Lapus.

Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila, partea carosabila fiind acoperita de un strat de zapada framantata care are grosimea de pana la 1 cm. Ninge abundent, la aceasta ora, pe toate sectoarele de drumuri nationale.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda conducatorilor auto sa circule prudent si sa isi adapteze viteza la conditiile de drum, sa foloseasca luminile de intalnire. Toate utilajele sectiei de drumuri nationale Baia Mare sunt in trafic si intervin pentru indepartarea stratului de zapada de pe partea carosabila, respectiv se imprastie material antiderapant.

In zona montana inalta se intervine cu trei utilaje, tip UNIMOG. Echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere sunt in trafic si monitorizeaza desfasurarea circulatiei rutiere. Temperaturi inregistrate la aceasta ora: -3 grade la Ocna Sugatag, -1 grad Celsius la Targu Lapus si Sighetu Marmatiei, 0 grade Celsius in Baia Mare. Cea mai scazuta valoarea a temperaturii este acum de -3 grade Celsius, la Vf. Iezer.

23 utilaje au actionat pe sectoarele de drumuri nationale

Pe sectoarele de drumuri nationale au intervenit 23 utilaje pentru curatarea stratului de zapada de pe partea carosabila si s-a imprastie material antiderapant, in cantitate de 129 tone. Circulatia rutiera se desfasoara pe sectoarele de drumuri nationale din judet in conditii de iarna.

Un copac s-a prabusit sub greutatea zapezii pe DN18, pe sectorul de urcare dinspre Baia Sprie, fara a afecta circulatia rutiera. Drumarii au intervenit si au degajat arborele de pe acostamentul drumului national. Circulatia in zona se desfasoara fara perturbarea traficului rutier. P

entru astazi prognoza meteorologica prevede ca cerul va fi temporar noros. La munte va ninge, iar spre finalul zilei, local, precipitatiile se vor transforma in lapovita si vor favoriza formarea poleiului.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144, mai spun reprezentantii Prefecturii Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1