Atentionare de calatorie-Franta: Prelungirea grevei in sectorul transportului public

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Republica Franceza ca SNCF (compania nationala de cai ferate) si RATP (Regia autonoma a transporturilor pariziene) au anuntat prelungirea grevei declansate la data de 5 decembrie 2019, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, sunt asteptate in continuare perturbari semnificative in circulatia feroviara, urbana si interurbana, precum si in reteaua rutiera. De asemenea, Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) reaminteste pasagerilor sa se informeze la companiile aeriene despre situatia zborurilor.

Totodata, sindicatele franceze au chemat la o noua zi de mobilizare nationala impotriva reformei pensiilor, marti, 17 decembrie 2019.

Cetatenii romani pot obtine informatii actualizate despre situatia din transporturile pariziene si zona Ile-de-France accesand site-ul RATP: https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations. Conform datelor disponibile pe site-ul OuiSNCF https://www.oui.sncf/, cetatenii sunt incurajati sa opteze pentru alternative de calatorie. Programul trenurilor poate fi consultat pe site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ si https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement.

Pe durata grevei, informatiile despre orarul trenurilor, de la o zi la alta, sunt disponibile in fiecare zi la orele 17:00, pe site-ul SNCF.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris: +33147052966 si +33147052755, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie urmatoarele telefoane de permanenta: misiunea diplomatica a Romaniei in Republica Franceza: +33680713729, Consulatul General al Romaniei la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al Romaniei la Lyon: +33643627736 si Consulatul General al Romaniei la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela in functie de zona in care se afla.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2