ATENTIONARE: De la ora 15:00 sunt asteptate ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Departamemtul pentru Situatii de Urgenta a comunicat o informare meteo, prin care anunta prezenta unei instabilitati atmosferice accentuate, care se va manifesta prin ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

In intervalul 05 Mai, ora 15:00 – 08 Mai, ora 09:00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp si izolat 40…60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in dupa-amiaza zilei de duminica (5 Mai) si in noaptea de duminica spre luni (5/6 Mai) in majoritatea regiunilor, iar in cursul zilelor de luni si marti (6 si 7 Mai) indeosebi in sudul, estul si centrul tarii”, precizeaza Departamemtul pentru Situatii de Urgenta.

Judetele vizate sunt urmatoarele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Calarasi, Dolj, Dambovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Salaj, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea si Valcea.

Luni spre marti, precipitatii mixte

Vremea se va raci accentuat, luni (6 Mai) in vestul si nordul tarii, iar marti (7 Mai) si in celelalte regiuni. La munte, incepand din noaptea de luni spre marti (6/7 Mai), precipitatiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge si vantul va avea intensificari, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberand zapada.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole