Atentionare hidrologica: Cod galben de inundatii in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Atentionare hidrologica pentru fenomene imediate! Se anunta Cod galben de inundatii in Maramures, valabil pana sambata, ora 16.00.

„Ca urmare a precipitatiilor lichide inregistrate in ultimele ore, a precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile din bazinele hidrografice: Cavnic, raurile mici din bazinul superior al raului Lapus – amonte confluenta Cavnic, judetul Maramures.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice: Cavnic – bazin mijlociu si inferior.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice in conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”, spun reprezentantii Prefecturii Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2