ATENȚIONARE – Ne pregătim de vijelii în Maramureș. Ce spun meteorologii

Reclame home 1
Reclame home 1

Județul Maramureș va intra azi, 20 august, la orele amiezii, sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnatate cantitativ. Acesta va fi valabil pană luni, 22 august, ora 10.00. Potrivit ANM, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat, Oltenia și în zonele montane, apoi în extindere în toată jumătatea vestică a teritoriului.

Meteorologii avertizează că vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Pentru azi vremea va fi călduroasă în Maramureș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși izolat pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu innorări temporar accentuate indeosebi seara și prima parte a nopții, cand local la munte și pe arii restranse în rest se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vantului. Izolat, la munte cantitățile de apă vor fi insemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 31 și 34 de grade, iar cele minime intre 15 și 18 grade.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2