Atletism: Kenyenii si etipoienii au dominat maratonul de la Boston

PNL

Atletul kenyan Lawrence Cherono a castigat luni maratonul international de la Boston, impunandu-se pe ultimii metri la sprint, in timp ce etiopiana Worknesh Degefa a iesit invingatoare in proba feminina, informeaza AFP, titrat de Agerpres.

Dupa ce editia din 2018 s-a disputat pe ploaie si frig, vremea a menajat de data aceasta participantii la cel mai vechi maraton din lume, organizat pentru prima oara in 1987. In intrecerea masculina, Cherono a fost cronometrat pe clasica distanta de 42,195 km cu timpul de 2 h 07 min 57 sec, devansandu-l cu doar 2 secunde pe etiopianul Lelisa Desisa, campionul mondial din 2013 si castigatorul probei in 2013 si 2015. Un alt kenyan, Kenneth Kipkemoi, a completat podiumul, la 10 secunde de invingator.

Japonezul Yuki Kawauchi, un amator care l-a invins in urma cu un an pe campionul mondial kenyan Geoffrey Kirui, a trebuit sa se multumeasca cu un loc 17.

In proba feminina, victoria a revenit etiopienei Worknesh Degefa (28 ani) cu timpul de 2 h 23 min 31 sec, urmata de kenyana Edna Kiplagat, la 42 secunde, si de americanca Jordan Hasay, la 1 min 49 sec.

Maratonul de la Boston este una din cele sase probe din circuitul mondial de maraton.

Foto: Boston Herald

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1