Atletism: Kenyenii si etipoienii au dominat maratonul de la Boston

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Atletul kenyan Lawrence Cherono a castigat luni maratonul international de la Boston, impunandu-se pe ultimii metri la sprint, in timp ce etiopiana Worknesh Degefa a iesit invingatoare in proba feminina, informeaza AFP, titrat de Agerpres.

Dupa ce editia din 2018 s-a disputat pe ploaie si frig, vremea a menajat de data aceasta participantii la cel mai vechi maraton din lume, organizat pentru prima oara in 1987. In intrecerea masculina, Cherono a fost cronometrat pe clasica distanta de 42,195 km cu timpul de 2 h 07 min 57 sec, devansandu-l cu doar 2 secunde pe etiopianul Lelisa Desisa, campionul mondial din 2013 si castigatorul probei in 2013 si 2015. Un alt kenyan, Kenneth Kipkemoi, a completat podiumul, la 10 secunde de invingator.

Japonezul Yuki Kawauchi, un amator care l-a invins in urma cu un an pe campionul mondial kenyan Geoffrey Kirui, a trebuit sa se multumeasca cu un loc 17.

In proba feminina, victoria a revenit etiopienei Worknesh Degefa (28 ani) cu timpul de 2 h 23 min 31 sec, urmata de kenyana Edna Kiplagat, la 42 secunde, si de americanca Jordan Hasay, la 1 min 49 sec.

Maratonul de la Boston este una din cele sase probe din circuitul mondial de maraton.

Foto: Boston Herald

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *