Au delapidat Federatia Romana de Fotbal cu 740.000 de euro

Reclame home 1
Reclame home 1

Petculescu Bogdan, Sandu Mircea, Tetelman Ziv-Asher si Tetelman Puiu sunt acuzati de procurorii DIICOT de delapidare si spalare de bani. Cei 740.000 euro, provin din incheierea unui contract de executie lucrari avand ca obiect constructia unui centru de fotbal pe raza localitatii Buftea, judetul Ilfov.

Fata de cei mentionati mai sus, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus efectuarea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani.

„In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a initiat si constituit impreuna cu suspectii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher si Tetelman Puiu, un grup infractional organizat care a avut ca scop insusirea din patrimoniul Federatiei Romane de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenita din incheierea unui contract de executie lucrari avand ca obiect constructia unui centru de fotbal pe raza localitatii Buftea, judetul Ilfov.

In vederea atingerii scopului infractional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul caruia au fost incheiate succesiv contracte de antrepiza si subantrepiza intre mai multe societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional, prin intermediul carora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele incheiate cu Federatia Romana de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor gruparii infractionale disimulate sub forma “restituire imprumut asociat”, “dividende”, etc.

La data de 24 mai 2017  suspecților li s-au adus la cunoștința calitatea procesuala și acuzațiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”, a comunicat DIICOT-Structura Centrala.

A.A.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2