Au fost gasite ramasitele unui avion prabusit acum 60 de ani in Alaska

home camp2
home camp2
home camp2

Ramasitele a 17 militari morti intr-un accident de avion in Alaska, in 1952, au fost gasite la peste 60 de ani de la prabusire, a anuntat miercuri Pentagonul, preluat joi de AFP citata de Agerpres.

Departamentul Apararii precizeaza ca se cauta si celelalte 35 de cadavre.

Avionul militar C-124 Globemaster s-a prabusit pe 22 noiembrie 1952, dupa ce a decolat de la baza din Elmendorf (Alaska), avand ca destinatie statul Washington (nord-vest). Avea la bord 41 de pasageri si 11 membri ai echipajului.

‘Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cercetarile nu au putut incepe imediat. La sfarsitul lui noiembrie si inceputul lunii decembrie 1952, echipele de cautare nu au reusit sa descopere locul accidentului si nici sa gaseasca vreo victima’, a aratat Departamentul Apararii.

In iunie 2012, un elicopter al Garzii Nationale din Alaska a reperat resturi de avion in cursul unui antrenament efectuat la vest de Mount Gannett, iar cercetarile lansate ulterior au confirmat ca era vorba despre avionul prabusit in 1952. S-a reusit identificarea a 17 militari morti in accident. ‘Urmeaza sa fie cautate si celelalte victime, iar locul accidentului va continua sa fie supravegheat’, a incheiat Departamentul Apararii, mentionat de AFP.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *