Au inceput lucrarile de reabilitare a imobilului B din cadrul Complexului Petofi

home camp2
home camp2
home camp2

Consiliul Judetean Maramures si Agentia pentru Management Energetic Maramures deruleaza proiectul : ’’Centrul Educational Demonstrativ pentru Energie Durabila – Centrul EDED’’, finantat prin Programul Operational Comun de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Slovacia – Romania – Ucraina 2007-2013, alaturi de partenerii sai ucraineni: Centrul pentru Initiative Europene, Uzhhorod si Scoala pentru Limbi Straine, nr. 5 din Uzhhorod.

La finele saptamanii trecute, presedintele Zamfir Ciceu alaturi de echipa de proiect si de specialisti din cadrul Consiliului Judetean Maramures a participat la comandamentul de la santierul ce s-a deschis pentru reabilitarea cladirii B a Complexului Petofi, care va gazdui pe viitor Centrul Educational Demonstrativ pentru Energie Durabila.

La acest comandament au participat alaturi de reprezentantii beneficiarului- Consiliul Judetean Maramures, reprezentantii executantului lucrarilor, proiectantului si dirigintele de santier.

In cadrul acestei intalniri s-au analizat diferite solutii tehnice si arhitecturale ce urmeaza a fi transpuse in proiect, s-au stabilit urmatoarele etape de implementare ale proiectului in concordanta cu graficul de realizare a lucrarilor.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures a accentuat importanta pastrarii detaliilor arhitecturale specifice cladirii si integrarea acestora in functionalitatea viitorului centru educational.

Prin acest proiect, Consiliul Judetean Maramures, alaturi de partenerii sai vizeaza:

– crearea a doua centre, unul in Baia Mare, celalalt in Uzhhorod, dedicate educatiei in domeniul eficientei energetice si surselor regenerabile de energie, unde elevi si profesori, dar si comunitatea pot sa invete, pot sa se informeze, dar si sa se formeze pentru a reduce risipa de energie, sa afle concepte noi si folositoare precum: locuintele neutre din punct de vedere al  consumului energetic,etc. Cele doua centre vor beneficia de echipamente si instalatii profesionale care vor oferi tuturor oportunitatea de a se familiariza cu diverse surse regenerabile de energie, de a monitoriza si ajusta consumul de energie si in final pentru a intelege beneficiile acestora, atat din punct de vedere economic cat si pentru a proteja mediul inconjurator.

– constientizarea comunitatii si sensibilizarea acesteia in probleme ce tin de protejarea mediului

– intarirea cooperarii transfrontaliere si a schimbului de experienta cu regiunea partenera prin schimbul de bune practici si politici in domeniu.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *