Au mai rămas lucrări de executat de 40 milioane euro la depozitul din Fărcașa. Când ar putea reîncepe

Reclame home 1
Reclame home 1

Lucrările rămase de executat la depozitul ecologic din Fărcașa se ridică la suma de 40 milioane de euro. Acestea ar putea reîncepe în luna martie, după finalizarea unei contestații depusă în instanță.

Din momentul startului lucrărilor, acestea trebuie să fie gata în termen de 12 luni, astfel că primăvara anului viitor ar putea aduce în sfârșit finalizarea depozitului din satul Sârbi.

„În acest moment suntem în licitație publică, am obținut toate resursele financiare necesare să finalizăm lucrarea, am avut contestații la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor – n. ed.), peste care am trecut. Acum avem contestație în instanță, pentru că în final au rămas doar două companii care se contestă una pe cealaltă.

Cel mai probabil, în luna martie se va finaliza dosarul în instanță și vom putea să semnăm contractul de proiectare cu execuție pentru restul de executat de la Fărcașa.

Licitația pe care am derulat-o este în valoare de 40 de milioane de euro plus TVA, deci este o lucrare foarte mare și costisitoare, dar pentru care avem un termen de execuție de 12 luni de zile.

Deci dacă vom semna contractul în luna martie, în luna aprilie 2023 acest proiect va putea fi finalizat. Și atunci noi vom putea depune cereri de finanțare pentru îmbunătățirea sistemului pe alte programe operaționale și, sigur, vom putea gestiona deșeurile la un cost mult mai rezonabil decât cel actual”, a menționat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole