AU UITAT CE AU PROMIS – Prețul la motorină se apropie de 9 lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Continuă să crească prețurile la carburanți. Autoritățile promiteau ceva acțiuni care să mai ducă la scăderea prețurilor la combustibili, însă se pare că au uitat ce au promis. Un șofer scoate acum pentru un litru de motorină standard aproape 9 lei, în condițiile în care acum două săptămani un litru de motorină se vindea cu 7,97 lei. Aceste scumpiri nu par să deranjeze șoferii prea mult, din moment ce nimeni nu a anunțat niciun fel de acțiuni de protest.

O posibilă explicație pentru creșterea prețurilor la combustibili este legată de faptul că barilul de petrol este din nou în creștere, ajungând, potrivit jurnaliștilor de la gandul.ro, la 120 de dolari, față de 95 de dolari cat era pe 16 martie. Astfel, a fost înregistrată o creștere de 26% în mai puțin de două săptămâni. Gandul.ro mai scrie că în comparație cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 12%, adică un plin costă astăzi cu 42 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 16,8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 59,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

„Mie mi se pare că își bat joc de noi și noi nu facem nimic. Nu văd nicio măsură de protecție a populației în fața acestor scumpiri, cum ar fi normal să se întample. Toate se scumpesc acum la noi, dar toate. Am luat litrul de lapte cu 7 lei ieri, iar azi am dat 8 lei pe el. 1 leu de la o zi la alta, ceea ce nu e normal. Eu cred că și amenzile acelea aplicate benzinăriilor au fost praf în ochi„, ne spune Mihai.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole