Audi va renunta la modelele TT si R8 pentru a investi in vehicule electrice

PNL

Constructorul german de automobile de lux Audi va scoate din productie modele sportive TT si R8 pentru a putea investi 14 miliarde euro in vehicule electrice, a declarat joi directorul general Bram Schot cu prilejul reuniunii actionarilor Audi, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

“Ne revizuim portofoliul”, a spus Bram Schot, subliniind ca este nevoie de mai putina complexitate. O treime din combinatiile de motoare si transmisii ale Audi au disparut deja. Pe de alta parte, directorul general a anuntat lansarea unei noi versiuni a principalului model premium al constructorului german, Audi A8.

Anul trecut Audi, o divizie a grupului Volkswagen, a inregistrat o scadere a profitului si a cifrei de afaceri, o situatie care a continuat si in primul trimestru al acestui an.

Schot a calificat 2019 drept un an de restructurare si tranzitie. Pana in 2024, Audi intentioneaza sa lanseze pe piata 10 modele hibride si 20 de modele complet electrice. Obiectivul este ca Audi “sa fie in fruntea schimbarii pe segmentul premium”, a spus Bram Schot.

In prezent, Audi este in urma rivalilor in tranzitia spre automobilele electrice, cu doar trei modele hibride (A3, A6 si Q7) iar singurul sau SUV complet electric (e-tron) este mai mic decat modelele rivalilor.

Constructorul german a informat ca in scurt timp vor fi introduse pe piata versiuni hibride ale modelelor A6, A7 si A8.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2