AUDIO: ISJ Leaks – Inspectorul care a dansat in foisorul pesedizat, in atentia Ministerului Educatiei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Se ingroasa gluma pentru inspectorul scolar surprins in timpul programului de serviciu petrecand alaturi de colegele sale din PSD Maramures, in cadrul unei actiuni cu caracter politic. Referitor la cazul semnalat in premiera de ZiarMM, reprezentantii PMP au adresat Ministerului Educatiei Nationale o interpelare, cerand finalizarea cercetarilor, pana la sfarsitul lunii noiembrie. Solicitarea vine in urma unei evidente tergiversari in solutionarea cazului, desi atat Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, cat si Ministerul Educatiei au fost sesizate cu privire la cele intamplate.

Referitor la speta despre care vorbim, ZiarMM a intrat in posesia unei inregistrari audio, care arata fara tagada faptul ca inspectorul scolar stia ca merge la o actiune politica, stia ca nu poate participa, fapt pentru care a inventat scuza faptului ca era in pauza de masa. Desi nu era, asa cum se deduce din inregistrarea de mai jos.

Revenind asupra povestii dansului la foisor, remarcam grija institutiilor statului pentru a face uitata secventa nefericita in care, in loc sa fie la birou, seful Inspectoratului Scolar Judetean gireaza o actiune politica in care sunt implicati copii. In data de 31 mai, avand delegate atributii de inspector general, Camelia Bogdan, inspector adjunct al ISJ Maramures, participa la un eveniment organizat de PSD Maramures, in cadrul caruia mai multi elevi ai unei scoli din Baia Mare au primit pizza intr-un foisor din parc si s-au distrat alaturi de un animator. Fara sa tina cont de faptul ca legea nu ii permite ca in timpul programului de lucru sa ia parte la actiuni cu caracter evident politic, inspectorul general (la acea data) al ISJ petrece cateva ore in foisorul din parc, dansand alaturi de colegele sale din PSD si copiii prezenti.

In urma publicarii in presa a celor intamplate, precum si a unei solicitari adresate in baza legii privind liberul acces la informatiile cu caracter public, conducerea ISJ ne raspunde, precizand ca inspectorul Camelia Bogdan era in pauza de masa. De unde deducem ca putea face orice. Chiar si sa danseze in foisor. O atitudine demna de reprezentantul Ministerului Educatiei. Ulterior, la inceputul lunii iulie, am adresat o cerere similara conducerii Ministerului, insa pana la ora redactarii acestui text, nu am primit nicio explicatie cu privire la faptele inspectorului in cauza. Mai mult, atitudinea reprezentantilor ministerului ne indeamna sa credem ca au in vedere musamalizarea cazului.

In raspunsul primit la inceputul lunii octombrie, adica dupa trei luni de la sesizarea noastra, directorul Corpului de Control ne da un raspuns avionistic, motivand faptul ca vacanta de vara le-a taiat maioneza si nu au putut face nimic in privinta inspectorului Camelia Bogdan, oamenii fiind plecati in concediu. Repetam, dupa trei luni de la sesizarea trimisa de noi si dupa trei saptamani de la inceperea scolii.

Miza este evidenta. Legea prevede faptul ca, in cazul unei abateri disciplinare, orice sanctiune trebuie aplicata in maxim 6 luni de la savarsirea faptei. Iar termenul expira in 30 noiembrie, fapt pentru care perspectiva musamalizarii spetei este una foarte probabila, reprezentantii Ministerului preferand sa incalce si ei legea, in loc sa o aplice, prin finalizarea cercetarilor.

Nota: Venim in intampinarea demersului Corpului de Control al Ministerului Educatiei, prin publicarea inregistrarii cu inspectorul Camelia Bogdan, care recunoaste ca a inventat scuza cu pauza de masa, pentru a nu spune ca a fost invitata sa participe in calitate de inspector scolar. Mai evident de atat ce poate sa fie? Poate doar faptul ca e un paradox ca tocmai ei sa i se intample asta?

Ciprian DRAGOS

Reclame home 1
Data curenta: ’23/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *