Augustin Lazar: Agresivitatea in societate nu a scazut; se vede gradul de nervozitate al celor iesiti din penitenciar

PNL

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, afirma ca se poate observa cresterea gradului de agresivitate in societate dupa producerea efectelor recursului compensatoriu si sustine ca studiile de impact care au fost propuse de Ministerul Public, atunci cand i s-a cerut opinia, puteau prevedea acest risc, informeaza AGERPRES.

“Este nevoie de solutii legislative. Noi avem experti, avem resurse. Aceste lucruri trebuiau facute inca de acum doi ani. Pozitia Ministerului Public a fost mereu ca trebuie facute studii de impact inainte sa se adopte solutii legislative. Acum vedem si noi ca solutii legislative trebuie luate si ca trebuie facute investitii in spatiile de detinere. Romania a fost condamnata tocmai pentru conditii de detinere ce nu sunt la standardele europene. Trebuie sa ne gandim la investitiile in spatiile de detinere. Strategia de politica penala este condusa de Guvern si de Ministerul Justitiei. Acolo sunt expertii si de acolo trebuie sa vina solutiile legislative”, a spus joi Augustin Lazar.

Intrebat daca Legea recursului compensatoriu a creat un pericol mai mare la nivelul societatii, Lazar a afirmat: “Din pacate, nu am putea spune ca agresivitatea in societatea romaneasca a scazut. Dimpotriva, exista un anume grad de nervozitate pe care il observam, iar persoanele care au iesit din mediul penitenciar au avut o contributie la valul de agresivitate pe care il observam. Ministerul Public, cu resursele pe care le are, dupa ce a investit o data si a exercitat actiunea penala fata de acele persoane, e nevoit din nou sa ii prinda, din nou sa le dovedeasca vinovatia, din nou sa exercite actiunea penala impotriva acestor persoane. Daca faceam studiile de impact, puteam cu usurinta sa prevedem aceste lucruri”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. profu de romana

  Dle Lazar e si psiholog. Cu retorica aia de satean sclivisit impresioneaza audienta lui Simona Gherghe. Hai sictir sefu si treci in politica. Acolo e locul tau la roaba caralabei de Ciolos.

  Reply
  1. Attila

   Maramureşenii neaoşi nu folosesc cuvântul “sictir”, nu face parte din vocabularul lor. La fel, profesorii de română care se respectă.
   Nu e o problemă ca un profesor sa aibă afinități pesediste, dar sa pună pasiune în asta, e o dovadă de lipsă de echilibru.
   De dragul copiilor de şcoală, sper că nu eşti profesor, ci doar un postac pesedist înfocat.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1