Augustin Lazar, eliberat din functia de procuror

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Administratia Prezidentiala, transmite AGERPRES.

Augustin Lazar a fost eliberat din functie ca urmare a pensionarii incepand cu 27 aprilie.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusa de Augustin Lazar, dupa ce ordinea de zi a sedintei a fost completata cu aceasta solicitare.

Lazar a depus cerere de pensionare, in conditiile in care mandatul sau de procuror general se incheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, insa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat in presa ca a refuzat eliberarea conditionata a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea cand era membru in Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazar a sustinut ca nu stia daca dosarele luate in discutie in Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor detinuti politici, insa si-a cerut „scuze institutionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2