Aurescu: Am propus revizuirea strategiei de securitate a UE

Reclame home 1
Reclame home 1

aurescuMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, ca a propus revizuirea strategiei de securitate a Uniunii Europene in contextul noilor provocari de la granitele sale estice si sudice si a intrebat ce rol ar mai putea sa-si asume la nivel global Bruxelles-ul daca esueaza in imediata sa vecinatate, scrie Agerpres.

„Contextul actual de securitate din vecinatatea Uniunii Europene, atat vecinatatea estica, cat si vecinatatea sudica, impune cu necesitate o reflectie strategica asupra celor mai bune modalitati de raspuns la nivelul Uniunii Europene. MAE a fost activ pe aceasta dimensiune la nivelul UE. Am elaborat un document de pozitie, (…) el contine viziunea noastra asupra modalitatii in care Uniunea trebuie sa se raporteze la evolutiile de securitate actuale si viitoare.

Am propus revizuirea strategiei de securitate a UE. (…) Din perspectiva noastra, Uniunea are un rol important nu doar in plan politic, economic, social sau al asistentei sau al dezvoltarii, dar si in sfera securitatii”, a afirmat Aurescu, in cadrul unei dezbateri organizate de MAE cu privire la viziunea Romaniei asupra revizuirii Strategiei Europene de Securitate.

El a aratat ca, pe fondul instalarii crizei financiare globale, aspectele de securitate la nivelul UE au fost impinse intr-un plan secundar, dar aceasta situatie s-a modificat „fundamental” in conditiile „instabilitatii profunde” aparute in vecinatatea estica si sudica a Uniunii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole