Aurescu: Romania isi mentine dorinta de a intra in spatiul Schengen

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

aurescuRomania isi mentine dorinta de a intra in spatiul Schengen, care “trebuie sa reziste” in actualul context in care “este supus unei presiuni deosebite”, a declarat, sambata, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, scrie Agerpres.

“Ne mentinem evident dorinta de a intra in spatiul Schengen si cred ca este important ca de fiecare data sa reiteram ca suntem pregatiti pentru acest lucru. Sigur ca in acest moment spatiul Schengen este supus unei presiuni deosebite si vedem cum unele state isi inchid temporar frontierele, introduc controalele la frontierele lor. Va trebui sa analizam impreuna in cadrul UE care este viitorul spatiului Schengen.

Insa, din punct de vedere principial, spatiul Schengen este o realizare exceptionala a UE la fel ca si zona euro. (…) Prin urmare, este extrem de important ca aceasta realizare deosebita sa nu fie anulata”, a afirmat Aurescu, dupa consultarile pe care le-a avut cu omologul sau olandez Bert Koenders, aflat in vizita la Bucuresti.

Ministrul Aurescu a adaugat ca Romania are capacitatea de a consolida securitatea UE din interiorul spatiului Schengen.

“Credem ca spatiul Schengen trebuie sa reziste, daca este nevoie sa fie imbunatatit si suntem in continuare increzatori in faptul ca avem capacitatea de a aduce mai multa securitate spatiului Schengen, de a aduce mai multa securitate Uniunii Europene si vedem responsabilitatea si solidaritatea europeana in dublu sens: noi suntem dornici sa contribuim la acest efort comun din interiorul spatiului Schengen atat prin efortul conceptual, cat si prin cel practic de intarire a securitatii acestui spatiu”, a punctat Aurescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *