Aurescu: Romania nu este o tinta a Rusiei, si nici a Statului Islamic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

aurescuRomania nu este o tinta a Rusiei, pentru ca este membra NATO si un atac la adresa Romaniei inseamna un atac la adresa NATO, a declarat, sambata, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, scrie ziare.com.

„In calitatea de membru al Aliantei Nord-Atlantice, Romania este in perfecta siguranta, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii”, a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV.

Insa, Aurescu a precizat ca trebuie tratat cu atentie intregul „complex al situatiei de securitate” din vecinatate, „inclusiv astfel de mesaje”, declarandu-se convins ca „Romania nu va fi o tinta a unor eventuale lovituri preventive ale Federatiei Ruse, pentru ca asta ar insemna un atac impotriva unui aliat NATO”.

In acelasi context, ministrul de Externe a declarat ca sistemul antiracheta de pe teritoriul Romaniei, „care este amplasat intr-o baza romaneasca, consacra de fapt o prezenta pe termen lung a Statelor Unite in Romania, ceea ce reprezinta o garantie a faptului ca Romania nu se mai intoarce intr-o alta sfera de influenta”.

De asemenea, Bogdan Aurescu nu crede ca Romania este o tinta „directa” a ISIS, insa este convins ca fenomenul terorismului nu trebuie ignorat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole