septembrie 28, 2021

Aurul atinge un nou varf pe fondul ingrijorarilor cu privire la Brexit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

lingouri-aurCotatia aurului a crescut cu 1% miercuri pe pietele asiatice, atingand cea mai ridicata valoare din ultimii doi ani, pe masura ce investitorii s-au indreptat spre valorile sigure cum este aurul din cauza turbulentelor de pe piata provocate de decizia Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana, informeaza Reuters.

Pe piata spot, uncia de aur a urcat pana la 1.371,40 dolari, cea mai ridicata valoare inregistrata dupa luna martie 2014, iar in jurul orei 4,01 GMT se tranzactiona la 1.367,20 dolari, in crestere cu 0,9% comparativ cu valoare inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

“Nimeni nu poate intelege cate riscuri vor aparea de pe urma Brexit. Acest gen de incertitudine nu este apreciat de nimeni. Acesta este factorul care duce preturile la aur in sus”, a declarat Helen Lau, analist la firma Argonaut Securities din Hong Kong.

Pretul aurului, apreciat ca o valoare de refugiu in perioade de incertitudine economica si financiara, a crescut cu aproape 29% in acest an si este pe cale sa inregistreze cel mai mare castig anual de dupa 2010.

Un alt factor care a impulsionat pretul aurului l-au reprezentat comentariile presedintelui Rezervei Federale din New York, William Dudley, care a declarat ca Banca centrala a SUA poate avea rabdare cu majorarea dobanzilor din cauza inflatiei scazute si a incertitudinilor cu privire la perspectivele economiei americane.

Investitorii vor incerca sa identifice semnale cu privire la intentiile viitoare ale membrilor comitetului de politica monetara de la Federal Reserve cu ocazia publicarii unor extrase de la reuniunea din 14-15 iunie care vor fi date publicitatii in cursul zilei de miercuri.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2