Australia a deportat o vietnameza care nu a declarat pe aeroport peste 4,5 kilograme de carne de porc

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Australia a anulat viza turistica a unei femei din Vietnam dupa ce aceasta a incercat sa introduca ilegal in tara peste 4,5 kilograme de carne de porc, a declarat marti ministrul australian al agriculturii, citat de DPA, informeaza AGERPRES.

Femeia, in varsta de 45 de ani, nu a declarat carnea de porc gatita la sosirea, sambata, pe aeroportul international din Sydney, a indicat ministrul Bridget McKenzie.

Vietnameza a fost trimisa inapoi in tara sa si i s-a interzis sa se intoarca in Australia timp de trei ani, a precizat McKenzie, adaugand ca este prima data cand viza turistica a unui vizitator este anulata din motive de biosecuritate.

Autoritatile de la Hanoi au sacrificat circa 16% din populatia de porci din Vietnam (aproximativ patru milioane de exemplare), a indicat un oficial guvernamental luna trecuta.

Incidentul survine in contextul in care autoritatile australiene pentru agricultura si biosecuritate depun eforturi sustinute pentru ca tara sa nu fie afectata de epidemia de pesta porcina africana, raportata in circa 19 tari din Asia si Europa.

„Daca calatoriti dintr-o tara cu pesta porcina africana – va monitorizam”, a declarat McKenzie reporterilor din Canberra.

Potrivit ministrului, o astfel de epidemie ar putea afecta puternic industria carnii de porc din Australia, cu o cifra de afaceri de 5,3 miliarde de dolari australieni (3,6 miliarde de dolari SUA), si cele 36.000 de locuri de munca care depind de aceasta.

Australia are o populatie 2,5 milioane de porci domestici, insa, potrivit estimarilor guvernamentale, de cinci ori mai multe exemplare traiesc in salbaticie.

Potrivit vamesilor australieni, o cantitate de 27 de tone de carne de porc gatita a fost confiscata din bagaje si colete din luna februarie. Din acest motiv, proportia de carne contaminata cu pesta porcina a crescut de la 15% in februarie la 48% in septembrie, a adaugat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole