Australia a devenit al doilea cel mai mare importator de arme, dupa Arabia Saudita

Reclame home 1
Reclame home 1

Australia a devenit al doilea cel mai mare importator de arme, dupa Arabia Saudita, releva un studiu al Institutului International de Cercetari pentru Pace (SIPRI), citat luni de dpa, titreaza Agerpres.

Platile efectuate in 2018 pentru aeronave de lupta noi si un proiect de submarin evaluat la 50 de miliarde de dolari australieni (33 miliarde de dolari SUA) au contribuit probabil la urcarea Australiei in clasament de pe locul al patrulea in 2017 pe locul al doilea in 2018, potrivit postului ABC.

Australia si-a majorat in ultimii ani importurile de echipamente militare, pe baza estimarilor de intensificare a amenintarilor pe plan regional.

Lista importatorilor de arme continua sa fie dominata de Arabia Saudita, iar China a urcat la randul ei de pe pozitia a sasea in 2017 pe a treia in 2018. India a coborat in schimb de pe locul al doilea pe al patrulea.

In acelasi timp, demersurile guvernului conservator de la Canberra de a impinge Australia intre primii 10 exportatori mondiali de arme pana in 2027 au inregistrat un recul, tara coborand de pe locul al 18-lea in 2017 pe locul 25 anul trecut, in aceasta privinta.

Piata globala a exporturilor de arme este dominata in continuare de Statele Unite ale Americii, Rusia, Franta si Germania, urmate de Spania, care a trecut de pe pozitia a noua in 2017 pe pozitia a cincea in 2018, mai mentioneaza dpa.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole