Australia – Afectat de seceta, Sydney impune primele restrictii majore la consumul de apa din ultimii 10 ani

Orasul Sydney a anuntat marti primele restrictii majore la consumul de apa din ultimul deceniu pentru a face fata unei crize severe provocate de seceta care afecteaza continentul australian, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Guvernul statului australian New South Wales a declarat ca zona Sydney se confrunta cu una din cele mai grave penurii de apa din anii 1940 si a precizat ca restrictiile vor ramane in vigoare pana saptamana viitoare.

Ministrul australian al infrastructurii, Melinda Pavey, a afirmat ca este vorba despre o “seceta record”.

Locuitorii din Sydney risca o amenda de 220 de dolari australieni (136 euro) daca isi uda gradinile, in timp ce companiile sunt pasibile de o amenda de 550 de dolari australieni.

Anul acesta, in Australia s-a inregistrat cea mai calduroasa vara (decembrie-februarie) de la debutul inregistrarilor meteorologice.

Gestionarea resurselor de apa este un subiect dezbatut de mai multe ori in timpul campaniei pentru alegerile din 18 mai, in special din cauza emotiei provocate la inceputul anului de moartea a peste un milion de pesti in bazinul Murray-Darling, un vast sistem de fluvii si rauri din sud-estul Australiei.

Autoritatile au declarat ca tragedia s-ar fi produs din cauza nivelului scazut al raurilor, o situatie provocata de seceta dar si de consumul excesiv de apa din acestea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2