Australia: Albinele si alte insecte, responsabile pentru cele mai multe decese cauzate de muscaturi si intepaturi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Albinele si alte insecte sunt responsabile pentru cele mai multe decese survenite in urma muscaturilor si intepaturilor in Australia, sustine o noua cercetare, citata de DPA, informeaza AGERPRES.

Reactiile alergice la intepaturi si muscaturi au reprezentat peste jumatate din totalul deceselor cauzate de animale veninoase in perioada 2000-2013, au descoperit cercetatori din cadrul Universitatii din Melbourne.

Potrivit studiului acestora, realizat pe un esantion de 42.000 de internari in spital, intepaturile de albine si de viespi sunt responsabile pentru 33% din totalul internarilor, muscaturile de paianjen pentru 30% dintre internari si muscaturile de sarpe pentru 15%.

Per total, 64 de persoane au murit in urma unei muscaturi sau intepaturi veninoase intre 2000-2013, printre animalele ucigase figurand si furnicile si meduzele veninoase din clasa Cubozoa.

In cadrul studiului, niciuna dintre internarile cauzate de o muscatura de paianjen nu s-a soldat cu un deces. Anul trecut, un barbat a murit insa in urma muscaturii unui paianjen cu spatele rosu — acesta fiind primul deces din aceasta cauza raportat in 30 de ani — insa cazul s-a situat in afara perioadei de cercetare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2