Australia: Caldura extrema a provocat mai multe decese in statul Victoria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Caldura extrema a provocat vineri mai multe decese in statul Victoria din Australia, tara afectata de temperaturi caniculare care depasesc 40 de grade Celsius, potrivit serviciilor de urgenta, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

De joi, echipele de interventie au fost solicitate la peste 30 de cazuri de stop cardiac, aflate intr-o crestere semnificativa, iar multi dintre pacienti au decedat, a declarat seful serviciului de ambulanta al statului Victoria, Paul Holman.

”Este din cauza caldurii. Persoanele vulnerabile din comunitatea noastra mor din cauza caldurii. Caldura ucide”, a declarat acesta reporterilor, fara sa precizeze insa numarul exact de victime.

Politistii au salvat patru copii inchisi in vehicule, printre care si un bebelus de 15 luni care a fost dus la spital din cauza stresului termic.

Pompierii s-au luptat sa stinga aproximativ zece incendii de pe teritoriul statului, fara ca populatia sa fie pusa in pericol.

Ziarul local The Age a relatat ca mai multe spitale din Melbourne au instituit ”cod galben” si au deconectat toate luminile si echipamentele nenecesare pentru a economisi energia in contextul in care temperaturile au ajuns vineri la 42 de grade, cea mai fierbinte zi din ultimii doi ani.

In cadrul turneului de tenis Australian Open, mai multi jucatori au avut probleme provocate de caldura, printre care si frantuzoaica Alize Cornet, care a avut nevoie de ingrijiri medicale in timpul meciului cu belgianca Elise Mertens.

In statul vecin, Australia de Sud, spitalele au tratat peste 50 de persoane pentru diferite afectiuni provocate de temperaturile care au trecut de 46 de grade in cea de-a treia zi torida din acest stat. Nu au fost inregistrate decese.

Din cauza caldurii extreme, organizatorii au fost nevoiti sa anuleze o competitie locala de ciclism denumita Bupa Challenge la care participa mii de sportivi amatori.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2