Australia: Cangurii vor fi impuscati pentru a servi drept hrana animalelor de companie

Cangurii vor fi impuscati in statul australian Victoria (sud-est) pentru a servi drept hrana pentru animalele de companie, in cadrul unui program menit sa tina sub control cresterea numarului acestor marsupiale, informeaza DPA.

Sapte zone din acest stat, acoperind arii cu un numar semnificativ de canguri, au fost alese pentru acest program, a indicat marti ministrul agriculturii din statul Victoria, Jaclyn Symes. Un numar alocat de canguri, stabilit de guvern pe baza studiilor privind populatia acestor marsupiale, va putea fi ucis de vanatori acreditati in cadrul programului mentionat.

“Programul echilibreaza necesitatea de a mentine populatiile de canguri la niveluri sanatoase si de a ne asigura ca fermierii nu sunt depasiti de numarul mare de canguri care pot manca recoltele, deteriora proprietatile si concura cu animalele de la ferme pentru furaje si apa “, a precizat Symes intr-o declaratie, titreaza Agerpres.

Carcasele vor fi procesate pentru a intra in componenta hranei pentru animalele de companie, oferite de catre producatorii autorizati, titreaza Agerpres.

Noul program inlocuieste un program pilot desfasurat in ultimii cinci ani.

Fermierii si proprietarii de terenuri vor putea sa continue uciderea cangurilor pe propriile proprietati, insa carcasele respective nu vor putea fi procesate in cadrul noului program, au precizat autoritatile. Impuscarea cangurilor pentru hrana animalelor de companie a impartit comunitatea, multi fermieri sustinand initiativa, in timp ce activistii pentru drepturile animalelor au calificat acest act drept unul “crud”.

In martie, Societatea australiana pentru canguri a indicat ca 1 milion de canguri au fost ucisi de la debutul programului pilot in 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1