Australia: cercetatorii au lansat o aplicatie pentru a incuraja consumul de legume

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Din ce in ce mai multi australieni sunt interesati de ecologie in multe aspecte ale vietii lor, insa se pare ca acest lucru se intampla mai rar cand vine vorba de alimentatie. Un studiu recent indica faptul ca doi din trei adulti din Australia nu consuma indeajuns de multe legume, un factor ce contribuie partial la starea de sanatate a acestui popor si la problemele legate de obezitate cu care acesta se confrunta, informeaza luni Xinhua, transmite AGERPRES.

In acest sens, o noua aplicatie isi doreste sa abordeze reticenta australienilor fata de produsele proaspete, verzi.

Aplicatia VegEze, dezvoltata de Organizatia pentru Cercetare Stiintifica si Industriala din Commonwealth (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation — CSIRO) si lansata luni, doreste sa ii incurajeze pe australieni sa adauge mai multe legume in dieta lor zilnica.

Nutritionistii din cadrul CSIRO vor analiza eficacitatea aplicatiei in ceea ce priveste modelele de alimentatie ale populatiei in cadrul unui studiu de mai mare amploare.

Manny Noakes, om de stiinta si cercetator superior in cadrul CSIRO a declarat luni ca este nevoie de o noua abordare pentru imbunatatirea consumului de legume in Australia si a calitatii dietei australienilor. ”Cercetarea noastra a descoperit ca doi din trei adulti din Australia nu consuma suficient de multe legume, in special la cina. Este momentul sa se identifice moduri de abordare mai interesante si mai eficiente pentru a pune capat acestor obiceiuri adanc inradacinate”, a subliniat aceasta in cadrul unui comunicat de presa.

VegEze ii provoaca pe utilizatori sa consume trei legume diferite la masa de seara in fiecare zi, timp de 21 de zile.

De asemenea, aplicatia monitorizeaza consumul de legume oferind de asemenea atentionari in acest sens si recompense.

”Angajamentul de a consuma in fiecare zi mai multe legume este unul dintre cele mai importante moduri in care putem ne putem imbunatati astazi sanatatea”, a adaugat Noakes. ”Nutrientii benefici si fibrele din legume pot imbunatati digestia si ofera senzatia de satietate, ceea ce poate contribui la reducerea unui consum prea mare de alimente nesanatoare (de tip) junk food”, a precizat specialista.

Aplicatia a fost dezvoltata ca urmare a unui studiu al CSIRO privind alimentatia din Australia. Incepand din luna mai 2015, oamenii de stiinta de la cel mai nivel de cercetare stiintifica din tara au studiat obiceiurile nutritionale a peste 191.000 de adulti in cadrul studiului ”Healthy Diet Score”. Concluzia acestuia a fost ca includerea a trei tipuri de legume in cadrul mesei de seara reprezinta un indicator important al imbunatatirii dietei.

Insa o cercetare aprofundata efectuata pe 1.068 de adulti a demonstrat ca unii australieni ignora acest lucru din cauza lipsei de constientizare, de timp sau a increderii scazute. Pentru a depasi aceste bariere, aplicatia VegEze cuprinde informatii educationale printre care se numara un ghid vizual pentru imbunatatirea portiilor, a retetelor si a informatiilor nutritionale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *