Australia: Constructorul Ford a fost amendat cu 7,5 milioane de dolari pentru modul in care a reactionat la reclamatiile clientilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Tribunalul federal din Australia a cerut companiei auto Ford sa plateasca o amenda de zece milioane de dolari australieni (7,5 milioane de dolari SUA) si sa stabileasca o schema de compensare pentru gestionarea necorespunzatoare a plangerilor clientilor privind defectele masinilor, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

Comisia australiana pentru concurenta si consum (ACCC) a dat in judecata Ford pentru modul in care a gestionat reclamatiile a mii de clienti, care s-au plans ca vehiculele trepidau sau ramaneau fara curent din cauza defectiunilor la sistemul de transmisie.

Producatorul auto a recunoscut in timpul procesului ca a gestionat necorespunzator mii de plangeri, in perioada mai 2015 – februarie 2016, de la clienti care au cumparat vehicule echipate cu sistemul ”PowerShift Transmission”.

La aproape 40% din masinile afectate s-a inlocuit cel putin o data ambreiajul, sustine ACCC.

Amenda anuntata joi este una din cele mai mari permise de legea privind protectia consumatorului, a declarat presedintele ACCC, Rod Sims.

Acesta a explicat ca, desi erau constienti ca trepidatiile reprezinta o problema de calitate, reprezentantii Ford le-au spus clientilor ca sunt cauzate de modul lor de a conduce masina si in majoritatea cazurilor au refuzat sa acorde despagubiri sau sa inlocuiasca piesele defecte fara costuri.

Ford a schimbat vehiculele numai dupa ce a perceput clientilor taxe semnificative, a adaugat seful ACCC.

”Ne-a luat prea mult timp sa identificam problemele si sa admitem ca plangerile clientilor legate de ‘sistemul PowerShift nu au fost gestionate corespunzator. Acceptarea amenzii de zece milioane de dolari australieni este prima noastra actiune care arata angajamentul nostru de a rezolva aceste probleme”, a afirmat dupa audieri directorul Ford Australia, Graeme Whickman.

In 2016, Ford a renuntat la producerea masinilor in Australia, inchizand fabrica Geelong din statul Victoria dupa 91 de ani de activitate.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *