septembrie 28, 2021

Australia interzice avioanele Boeing 737 MAX in spatiul sau aerian

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aviatia civila australiana a interzis marti, urmand exemplul Singapore, toate aparatele Boeing 737 MAX in spatiul sau aerian, in urma accidentului unui zbor al companiei Ethiopian Airlines ce a facut 157 de morti duminica implicand acest model al producatorului american, relateaza France Presse, informeaza AGERPRES.

“Suspendarea este imediata”, a declarat Peter Gibson, purtator de cuvant al Autoritatii Aviatiei Civile Australiene (ACSA).

“Desi nicio companie aeriana australiana nu opereaza pe Boeing 737 MAX, doua companii straine deservesc Australia cu aceste tipuri de aparate”, a adaugat ACSA, intr-un comunicat prin care anunta suspendarea temporara a exploatarii Boeing 737 MAX cu destinatia sau provenind din Australia.

Mai inainte marti, autoritatea de reglementare a aviatiei civile din Singapore, un hub major de transport aerian in Asia, a interzis Boeing-urile 737 MAX in spatiul sau aerian in urma prabusirii in Etiopia a unui aparat de acest tip.

Cu exceptia faptului ca SilkAir, cu sediul in Singapore, a suspendat deja temporar exploatarea avionului sau 737 MAX, alt operator ce va fi afectat de aceasta suspendare temporara este Fiji Airways, potrivit comunicatului.

Fiji Airways detine doua Boeing-uri 737 MAX, precum si alte tipuri de aeronave in flota sa care vor inlocui 737 MAX.

Un aparat 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prabusit duminica la sud-est de Addis Abeba la scurt timp dupa decolare, ucigand 157 de pasageri si membri ai echipajului, la patru luni dupa un accident similar al unui avion al companiei Lion Air in Indonezia soldat cu 189 de morti.

CEO si director pentru siguranta zborurilor la ACSA, Shane Carmody, a subliniat ca in lumina celor doua accidente recente, suspendarea temporara a operatiunilor Boeing 737 MAX este menita “sa examineze riscurile de securitate”.

Dupa prabusirea avionului etiopian, China, Indonezia, Coreea de Sud si Mongolia au decis sa opreasca la sol toate avioanele de acest tip, precum si companiile Ethiopian Airlines, Cayman Airways, sud-africana Comair si Aerolineas Argentinas.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2