Australia lanseaza un apel catre cercetatori pentru salvarea Marii Bariere de Corali

PNL

Guvernul australian a lansat un apel catre oamenii de stiinta pentru salvarea Marii Bariere de Corali in cadrul unei proiect cu o finantare de doua milioane de dolari australieni, echivalentul a 1,6 milioane de dolari americani, informeaza marti DPA, transmite AGERPRES.

”Este o invitatie deschisa adresata celor mai straluciti oameni de stiinta… pentru a dezvolta solutii inovative care vor proteja coralii si incuraja regenerarea recifelor deteriorate”, a spus ministrul australian al mediului, Josh Frydenberg.

”Marea Bariera este cea mai mare minune naturala a planetei. Problema este una importanta asa ca este nevoie de decizii curajoase si trebuie sa avem in minte faptul ca solutiile pot veni de oriunde”, a mai precizat ministrul.

Marea Bariera de Corali este cel mai mare conglomerat de recif de corali din lume si se intinde pe o suprafata mai mare decat cea a Italiei. Este unul dintre cele mai biodiverse ecosisteme de pe planeta si habitatul a milioane de forme de viata marine. Este, de asemenea, una dintre cele mai importante atractii turistice din Australia, generand venituri de 6,4 miliarde de dolari in fiecare an.

Cresterea temperaturii oceanelor si degradarea mediului inconjurator au provocat fenomenul albirii pe scara larga a coralilor in ultimii doi ani.

Oamenii de stiinta spun ca, daca nu se iau masuri privind schimbarile climatice, bariera va fi distrusa in timpul vietii noastre.

Guvernul a facut apel la oamenii de stiinta pentru a identifica solutii inovatoare care sa duca la regenerarea recifelor si la stimularea dezvoltarii coralilor.

Frydenberg a spus ca solutiile pot fi variate, de la reducerea expunerii coralilor la factori de stres, la regenerarea recifului prin plantarea larvelor de corali.

Propunerile trebuie sa ”tina cont” de comunitatile aborigene si bastinase, precum si de vizitatori, operatori de turism, pescuitul in scop recreational sau comercial, a spus ministrul mediului din Queensland, Leeanne Enoch.

Anul trecut, guvernul australian a evitat la limita plasarea Barierei pe lista UNESCO a patrimoniului mondial in pericol dupa ce a promis ca va cheltui doua miliarde de dolari pentru implementarea masurilor de protectie si administrare.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1