Australia: Noi masuri in cazul persoanelor cu dubla cetatenie implicate in activitati teroriste

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

A woman wearing a burqa talks on a mobilParlamentul Australiei a adoptat joi o lege care va permite pierderea nationalitatii australiene de catre persoanele cu doua cetatenii care sunt implicate in activitati cu caracter terorist, relateaza AFP si EFE, citata de Agerpres.

Ministrul justitiei australian, George Brandis, a salutat adoptarea de catre parlamentul de la Canberra a noii legislatii destinate, in opinia lui, sa actualizeze arsenalul de masuri antiteroriste.

Amendamentul a fost sustinut si de opozitia laburista australiana.

„Aceasta lege va permite pierderea cetateniei australiene de catre persoanele cu dubla cetatenie daca ele sunt implicate in activitati teroriste in strainatate sau condamnate in Australia pentru infractiuni legate de terorism. De asemenea, legea va permite evitarea revenirii teroristilor cu dubla cetatenie in Australia si expulzarea de pe teritoriul australian a acestei categorii de persoane implicate in fapte legate de terorism”, a explicat Brandis.

Oficialul australian a calificat drept imperativa aceasta reforma, tinand cont de amenintarea actuala reprezentata de terorism in Australia si restul lumii.

Autoritatile de la Canberra estimeaza la 110 numarul cetatenilor australieni angajati in prezent in Siria si Irak in lupte alaturi de grupari jihadiste precum Statul Islamic. Alti cel putin 45 de australieni au murit in aceste lupte.

George Brandis a precizat ca noua lege nu vizeaza in Australia decat persoanele condamnate la cel putin sase ani de inchisoare pentru infractiuni cu caracter terorist. El a adaugat ca persoanele respective care vor pierde cetatenia australiana vor fi predate guvernului statului corespunzator celei de-a doua cetatenii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2