Australia – Patru copii fugiti de acasa cu o masina furata au fost opriti de politie dupa ce au parcurs 1.000 km

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Patru copii, printre care si o fetita de 10 ani, au fugit de acasa cu o masina furata si au reusit sa parcurga 1.000 de kilometri in Australia pana ce au fost opriti de politie, au anuntat luni autoritatile, citate de DPA, informeaza AGERPRES.

Copiii, avand asupra lor undite si bani, ar fi plecat sambata cu o masina de teren apartinand unuia dintre tatii lor, intr-o calatorie minutios planuita pentru a fugi de acasa, din orasul Rockhampton, situat in centrul statului Queensland.

Politia i-a interceptat, duminica seara, pe cei patru copii – o fetita de 10 ani, un baiat de 14 ani si alte doua fete de 13 ani – in localitatea Grafton din statul vecin, Noul Wales de Sud, la peste 1.000 km sud de locul de plecare.

”Este un drum lung… astfel incat nu-mi imaginez ca o singura persoana a condus pe toata durata lui”, a declarat luni inspectorul Darren Williams in fata reporterilor, in Coffs Harbour din Noul Wales de Sud.

Varsta minima la care o persoana poate solicita permis de conducere in Queensland este de 17 ani.

Potrivit politiei, unul dintre copii lasase in urma un bilet de ramas bun adresat familiei sale.

Copiii nu ar fi platit pentru carburant la doua statii de benzina la care au oprit pe drum.

Autovehiculul in care se aflau a fost observat in Glen Innes, la 160 kilometri vest de Grafton, insa politia a fost nevoita sa suspende temporar urmarirea ”din cauza varstei soferului si a conditiilor de drum”, a detaliat Williams.

Copiii si masina in care se aflau au fost localizati ulterior in Grafton.

Politistii au fost nevoiti sa deschida portierele cu forta deoarece copiii le blocasera, a adaugat Williams care a precizat ca nimeni nu a fost ranit.

Este posibil ca in acest caz sa fie formulate acuzatii, insa politia nu putut efectua deocamdata interogatorii, acest lucru nefiind permis in absenta parintilor copiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2