Australia: Pe strazile unui oras afectat de inundatii au fost zariti crocodili

Mai multi crocodili au fost zariti pe strazile din suburbiile orasului australian Townsville (nord-est), afectat recent de precipitatii record si de inundatii devastatoare, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Autoritatile au fost nevoite sa deschida duminica ecluzele barajului Ross River, situat in apropiere, al carui volum de apa a depasit 200% inundand mai multe cartiere, si amenintand 20.000 de locuinte.

Rezidentii au postat pe retelele de socializare fotografii cu crocodilii surprinsi pe strazi si au povestit ca au vazut serpi in apa.

Inundatiile au pus la grea incercare si serviciile de urgenta. Un purtator de cuvant al serviciilor de pompieri si salvare din Queensland a declarat luni ca in ultimele 24 de ore au fost primite o mie de apeluri de la locuitori care solicitau asistenta.

Biroul de meteorologie din Australia a prognozat ca precipitatiile vor continua, fiind asteptati pana la 300 de milimetri de ploaie.

Premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, a declarat luni ca peste doua sute de persoane sunt in continuare izolate, iar noua sute au fost nevoite sa isi petreaca noaptea in centrele pentru sinistrati.

“Nu am mai vazut niciodata asa ceva in Townsville “, a declarat Palaszczuk pentru Channel Nine.

“Nu am ajuns inca in punctul maxim”, a adaugat ea, precizand ca exista temeri potrivit carora furtuna care a provocat aceste precipitatii s-ar putea transforma intr-un ciclon daca se indeparteaza de coasta.

Presa locala a raportat ca doi politisti implicati in operatiunile de evacuare s-au aflat la randul lor la ananghie, dupa ce masina lor a fost luata de ape. Cei doi au fost nevoiti sa stea agatati de copaci timp de jumatate de ora pana ce au fost salvati.

Scolile, companiile si aeroportul din Townsville, pe care aterizeaza turistii care vor sa ajunga la Marea Bariera de Corali, au ramas inchise luni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2