Australia, prima tara dezvoltata care si-a inchis granitele in fata Ebola

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Australia a devenit marti prima tara dezvoltata care si-a inchis granitele pentru cetatenii din tarile vest-africane cel mai grav afectate de epidemia de Ebola. Autoritatile acestor state considera ca masura ii stigmatizeaza pe oamenii sanatosi si va face mai dificila lupta impotriva bolii, informeaza Reuters citata de Agerpres.

Interdictia acordarii de vize pentru cetatenii din Sierra Leone, Liberia si Guineea a urmat dupa ce armata americana si-a plasat in carantina soldatii intorsi din misiunea de combatere a epidemiei de Ebola, iar unele state americane i-au izolat pe cei care au lucrat voluntar in aceste tari.

Australia a anuntat si luni o serie de masuri ce vizeaza suspendarea imigratiei provenite din tari din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, in scopul de a impiedica raspandirea virusului pe teritoriul sau. Ministrul australian al imigratiei, Scott Morrisson, a declarat in parlament ca guvernul ‘isi suspenda provizoriu programul privind imigratia, inclusiv programul sau umanitar, din tarile in care s-au inregistrat cazuri de infectare cu virusul Ebola’.

Australia nu a inregistrat niciun caz de Ebola in ciuda unui numar mare de suspiciuni, iar premierul conservator Tony Abbott a rezistat pana acum solicitarilor repetate de a trimite personal medical pentru a ajuta la inlaturarea focarului
pe teren.

Un specialist de la Institutul de boli infectioase si biosecuritate Marie Bashir din Sydney a declarat ca interdictia de calatorie nu este de natura sa protejeze tara de Ebola, deoarece are un impact negativ asupra populatiei prin crearea unui climat de panica.

Natiunile Unite au declarat ca astfel de masuri ar putea descuraja munca vitala de acordare de ajutor, facand
mai grea oprirea raspandirii virusului ucigas.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat marti, la sediul Uniunii Africane (UA), la Addis Abeba, ca lupta contra Ebola este una indelungata si ca propagarea virusului a continuat sa depaseasca amploarea mobilizarii comunitatii internationale. Epidemia a facut 5.000 de morti in Africa de Vest, de la inceputul anului.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *