Australia promite milioane de euro pentru conservarea exemplarelor de koala “vulnerabile”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Australia a dezvaluit, luni, un program de conservare in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro pentru salvarea unei populatii de koala al carei numar este in scadere dramatica, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Fundatia australiana pentru koala estimeaza ca in prezent mai traiesc in salbaticie doar 43.000 de astfel de marsupiale erbivore endemice din Australia si emblematice pentru aceasta tara. Inainte de sosirea primilor colonisti britanici, in 1788, numarul exemplarelor de koala era estimat la peste 10 milioane.

“Koala reprezinta o comoara nationala”, a declarat Gladys Berejiklian, premierul statului Noul Wales de Sud in timpul prezentarii programului de conservare al guvernului sau, intitulat ”Koala Strategy”. “Ar fi mare pacat ca viitorul acestui simbol national sa nu fie protejat”, a adaugat ea.

Koala sunt victime ale schimbarilor climatice, pierderii habitatului, atacurilor cainilor, accidentelor de autovehicule, incendiilor forestiere si bolilor.

Potrivit studiilor, numarul exemplarelor de koala din Noul Wales de Sud a scazut cu 26%. In acest stat, specia este considerata “vulnerabila”, in timp ce in alte parti ale Australiei aceste animale au disparut in totalitate.

Programul de 45 de milioane de dolari australieni (28,4 milioane de euro) prevede transformarea a mii de hectare de teren in sanctuare pentru conservarea habitatului natural al acestor animale.

De asemenea, fondurile vor fi utilizate pentru lupta impotriva unor boli care fac ravagii in randul populatiilor de koala, precum infectia cu chlamydia, o boala cu transmitere sexuala ce provoaca orbire, infertilitate si deces.

In plus, banii vor fi utilizati pentru cercetare, protejarea unor zone circulate despre care se cunoaste ca reprezinta un pericol pentru koala si infiintarea unui nou spital pentru ingrijirea animalelor bolnave. In plus, va fi deschisa o linie verde pentru raportarea cazurilor de marsupiale aflate in dificultate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1