Australia: Valoarea Marii Bariere de Corali a fost estimata la 37 de milliarde de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marea Bariera de Corali este emblematica si nepretuita pentru australieni, insa expertii cabinetului de consultanta Deloitte au apreciat valoarea sa economica la 56 de miliarde de dolari australieni (37 de miliarde de euro), relateaza luni AFP, informeaza AGERPRES.

Inscris in Patrimoniul mondial al UNESCO, acest ecosistem este amenintat in prezent de incalzirea globala, exploatarile agricole sau dezvoltarea economica.

Pentru a constientiza despre bogatia acestui recif care se intinde pe o suprafata de 2.300 de kilometri, Fundatia Marii Bariere de Corali a cerut cabinetului Deloitte Access Economics sa-i estimeze “valoarea economica si sociala”.

In raportul sau publicat luni, cabinetul a estimat la 29 de miliarde de dolari australieni (AUD) valoarea turistica a recifului de care depind in total 64.000 de locuri de munca. Acest studiu arata ca marea bariera contribuie mai mult decat oricare alt sit la imaginea internationala a Australiei.

“Valoarea estimata a Marii Bariere de Corali echivaleaza cu cea a 12 Opere din Sydney”, potrivit lui Steve Sargent, directorul Fundatiei. “Acest raport releva ca marea bariera in calitate de ecosistem, resursa economica sau tezaur national este prea importanta ca sa dispara”, a subliniat el.

Pentru acest studiu au fost chestionate 1.500 de persoane originare din 10 tari cu privire la valoarea acestui recif, fie ca valoare turistica, fie ca importanta pentru biodiversitatea mondiala sau imaginea Australiei. “Este evident ca Marea Bariera de corali este de neinlocuit si nepretuita”, a conchis John O’Mahony, directorul Deloitte Access.

Acest recif este amenintat de asemenea de proliferarea acasterelor, un tip de stea de mare devoratoare de corali, precum si de episoadele consecutive de albire a coralilor ca urmare a incalzirii globale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2