Austria: Un băimărean a violat în mod repetat o fetiţă de doar 12 ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autorităţile judiciare austriece le-au cerut celor române recunoaşterea pedepsei de 7 ani de puşcărie pronunţate în cazul unui bărbat din Maramureş şi transferarea lui într-o închisoare din România. Procedura e în curs, scrie adevarul.ro.

Individul, Marius-Mugurel Popstan, are 49 de ani, este din Baia Mare şi a fost trimis în puşcărie de Tribunalul Landului Viena – Austria printr-o decizie definitivă pronunţată în februarie 2018, la un an de la comiterea faptelor.

“În sarcina condamnatului (…) s-a reţinut că, în luna august 2017, în repetate rânduri, a întreţinut relaţii sexuale cu minora M. A., despre care avea cunoştinţă ca are vârsta de doar 12 ani, într-una din ocazii filmând actul sexual cu un telefon mobil, fără ca minora să ştie acest aspect. Totodată, s-a reţinut în sarcina condamnatului (…), ulterior săvârşirii faptelor susmenţionate, că deţinea într-o casetă de valori un aparat de electroşocuri care arăta ca o pensulă de machiaj”, se arată în considerentele sentinţei Curţii de Apel Cluj (www.rolli.ro), instanţa care s-a pronunţat în cazul dosarului de recunoaştere a hotărârii penale austriece.

Tribunalul Landului Viena a constatat că faptele comise de condamnatul român întrunesc, potrivit Codului penal austriac, elementele constitutive ale infracţiunilor de abuz sexual grav asupra unei persoane imature, delictului de reprezentare pornografică a unor persoane minore şi ale unui alt delict din Legea austriacă privind armele (pentru deţinerea aparatului de electroşocuri).

În iunie 2020, Curtea de Apel Cluj a dispus recunoaşterea parţială şi executarea în România a pedepsei de 7 ani închisoare aplicate românului, deducând din pedeapsa recunoscută anii executaţi până în prezent: “Constată că potrivit legii statului austriac, pedeapsa va fi considerată integral executată în 27.09.2024”. Sentinţa Curţii de apel Cluj nu este însă definitivă, mai arată adevarul.ro.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

  1. dan

    Si uite asa un popindau ce ar trebui pus la sapat santuri zi lumina va trai cu mincara buna de la catering in Romania si va fi lasat peste un an de buna purtare sa isi reia naravul…Cit as vrea sa fie pe rol biciuirea in piata publica…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2