AUTO – Concurență mare pe piața RCA. Cine este liderul pieței asigurărilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat azi, 22 noiembrie, că noul lider al pieţei asigurărilor, Groupama, şi-a consolidat poziţia rămânând pe primul loc şi la finalul primelor 9 luni ale acestui an, cu o cotă de 17,94%, urmat îndeaproape de Allianz Ţiriac cu 17,67%. Tot ASF subliniază că pe de altă parte, concurenţa pe piaţa RCA s-a menţinut la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani şi în al treilea trimestru din 2022.

Datele agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară relevă că „la finalul lunii septembrie, trei societăţi de asigurare continuau să controleze cote de piaţă cu două cifre, în timp ce alte patru societăţi au înregistrat un nivel notabil al Primelor Brute Subscrise pe segmentul RCA”.

„Concret, societatea Euroins a înregistrat o cotă de piaţă de puţin peste 31%, în uşoară scădere faţă de jumătatea anului, şi rămâne lider de piaţă. Cota Euroins este cu peste 5 puncte procentuale mai mică decât cea consemnată la finalul anului 2021, când societatea controla peste 35% din piaţă. Distanţa dintre Euroins şi competitorii săi s-a diminuat în cel de-al treilea trimestru al acestui an, în condiţiile în care Groupama şi Allianz Ţiriac, adică ocupantele locurilor 2 şi 3 pe segmentul RCA şi-au menţinut cotele de piaţă. Groupama se apropie de 21%, în timp ce Allianz Ţiriac a depăşit 19%.

Alte patru societăţi au cote de piaţă între 5,5% şi 7,5%, notabilă fiind prezenţa Axeria Iard, cu aproape 5,6%, deşi societatea a intrat pe piaţă, în baza dreptului european la liberă practică, abia la finalul anului 2021. O singură societate de asigurări autorizată să vândă RCA rămâne cu o cotă de piaţă neglijabilă”, arată ASF.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole