Auto: Raliul Dakar 2021: Românii Claudiu Barbu şi Marius Lupu, clasaţi pe locul 36 în prologul de sâmbătă

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Echipajul românesc compus din Claudiu Barbu şi Marius Lupu (Transcarpatic Rally Team) a ocupat locul 36 la categoria SSV în prologul ediţiei 2021 a Raliului Dakar, desfăşurat sâmbătă la Jeddah, în Arabia Saudită, conform site-ului oficial al competiţiei, informează AGERPRES.

Barbu şi Lupu, care participă la Raliul Dakar cu un ”special service vehicle” marca Polaris, au fost înregistraţi în 8 min 06 secunde pe cei 11 km cronometraţi din totalul de 129 km ai prologului, timp identic cu cel al echipajului francez Benoit Lepietre/Aurelie Sifferlen, aflat pe locul 35.

Primul a trecut linia de sosire echipajul americano-brazilian compus din Austin Jones şi Gustavo Gugelmin (6 min 43 sec), urmat la trei secunde de brazilienii Reinaldo Varela/Maykel Justo şi la patru secunde de echipajul Saleh Alsaf (Arabia Saudită)/Oriol Vidal Montijano (Spania).

La clasa moto, experimentatul pilot Emanuel Gyenes, cel de-al treilea reprezentant al României care ia parte anul acesta la celebrul raliu-raid, s-a clasat pe locul 33 în prologul de la Jeddah.

Gyenes se află la cea de-a 11-a sa participare la Raliul Dakar, reuşind cea mai bună clasare a sa la ediţia din 2016, când a ocupat locul 14 în ierarhia generală.

Duminică este programată prima etapă a Raliului Dakar 2021, între Jeddah şi Bisha, în lungime totală de 622 km, din care 277 km cronometraţi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *